Sveikos ir gardžios salotos
Avokadų ir greipfruktų salotos su rūkyta lašiša
Ingredientai:
- avokadas
- greipfruktas
- nedidelis raudonas svogūnas
- rūkytos lašišos
- įvairių salotų lapų
Padažui - alyvų aliejus, garstyčios ir citrinos (ar to paties greipfrukto) sultys,
proporcijos maždaug - 3 dalys aliejaus, 1 dalis citrinos sulčių, pusė dalies garstyčių.
Gaminimas:
- Greipfruktui nupjaustyti žievelę (kartu nupjaunant ir baltąją žievės dalį), išpjaustyti skilteles.
- Avokadą perpjauti pusiau, išimti kaulą, nulupti, supjaustyti juostelėmis ar kubeliais. Svogūnus pjaustyti žiedais.
- Lašišą supjaustyti juostelėmis.
- Salotas nuplauti, nusausinti, dėlioti lėkštėje su kitais ingredientais.
- Padažui šakute išplakti aliejų, citrinos sultis ir garstyčias, užpilti salotas. Nešti ant stalo!
Šiltos salotos su krevetėmis ir baravykais
Ingredientai:
- 400 g Krevečių
- 1 šaukštas alyvuogių aliejus
- 2 skiltelės česnako
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 šaukštelis cukraus
- 200 g baravykų (arba kitų grybų)
- 2 saujos lapinių salotų
- 2 vnt. pomidorų
- 1 vnt. agurkai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto
- žiupsnelis druskos ir juodųjų maltų pipirų
- Rozmarinai pagal skonį
- Prieskoninės žolelės pagal skonį
Gaminimas:
- Krevetes 2 val. mirkykite iš alyvuogių aliejaus, česnakų, sojų padažo ir cukraus paruoštame marinate. Į šį marinatą galima įdėti 1 susmulkintą aitriąją papriką.
- Įkaitinkite orkaitę įjungę kepintuvo funkciją, patepkite skardą aliejumi ir ant jos išdėliokite krevetes, grybus, stambiai supjaustytus pomidorus. Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais.
- Krevetes po 3–5 min. išimkite, o grybus ir pomidorus dar pakepkite 5 min.
- Lėkštėje išdėliokite salotas, ant jų sudėkite pjaustytus agurkus ir keptus pomidorus, grybus bei krevetes.
- Iš aliejaus, acto ir rozmarino pagaminkite padažą ir juo apšlakstykite salotas.
Negaliu pamatyti apklausos klausimų :(
AtsakytiPanaikinti