Sveikos ir gardžios salotos

Avokadų ir greipfruktų salotos su rūkyta lašiša



Ingredientai:


  • avokadas
  • greipfruktas
  • nedidelis raudonas svogūnas
  • rūkytos lašišos
  • įvairių salotų lapų



Padažui - alyvų aliejus, garstyčios ir citrinos (ar to paties greipfrukto) sultys,
proporcijos maždaug - 3 dalys aliejaus, 1 dalis citrinos sulčių, pusė dalies garstyčių.

Gaminimas:




  1. Greipfruktui nupjaustyti žievelę (kartu nupjaunant ir baltąją žievės dalį), išpjaustyti skilteles.
  2. Avokadą perpjauti pusiau, išimti kaulą, nulupti, supjaustyti juostelėmis ar kubeliais. Svogūnus pjaustyti žiedais. 
  3. Lašišą supjaustyti juostelėmis. 
  4. Salotas nuplauti, nusausinti, dėlioti lėkštėje su kitais ingredientais. 
  5. Padažui šakute išplakti aliejų, citrinos sultis ir garstyčias, užpilti salotas. Nešti ant stalo!



Šiltos salotos su krevetėmis ir baravykais 


Ingredientai: 

  • 400 g Krevečių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejus
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 200 g baravykų (arba kitų grybų)
  • 2 saujos lapinių salotų
  • 2 vnt. pomidorų
  • 1 vnt. agurkai
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 šaukštas raudonojo vyno acto
  • žiupsnelis druskos ir juodųjų maltų pipirų
  • Rozmarinai pagal skonį 
  • Prieskoninės žolelės pagal skonį
Gaminimas: 


  1. Krevetes 2 val. mirkykite iš alyvuogių aliejaus, česnakų, sojų padažo ir cukraus paruoštame marinate. Į šį marinatą galima įdėti 1 susmulkintą aitriąją papriką. 
  2. Įkaitinkite orkaitę įjungę kepintuvo funkciją, patepkite skardą aliejumi ir ant jos išdėliokite krevetes, grybus, stambiai supjaustytus pomidorus. Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. 
  3. Krevetes po 3–5 min. išimkite, o grybus ir pomidorus dar pakepkite 5 min. 
  4. Lėkštėje išdėliokite salotas, ant jų sudėkite pjaustytus agurkus ir keptus pomidorus, grybus bei krevetes. 
  5. Iš aliejaus, acto ir rozmarino pagaminkite padažą ir juo apšlakstykite salotas.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai